Home » » Letak Kecantikan Wanita

Letak Kecantikan Wanita

U ntuk membentuk bibir yang menawan, ucapkanlah kata-kata kebaikan.  Untuk mendapatkan mata yang indah, carilah kebaikan pada setiap orang yang kita jumpai. Untuk mendapatkan bentuk badan yang langsing, bagikanlah makanan dengan mereka yang kelaparan. Untuk mendapatkan rambut yang indah, mintalah seorang anak kecil untuk menyisirnya dengan jemarinya setiap hari. Untuk mendapatkan sikap tubuh yang indah, berjalanlah dengan segala ilmu pengetahuan, dan kita tidak akan pernah berjalan sendirian

Manusia, jauh melebihi segala ciptaan lain. Perlu senantiasa berubah, diperbaharui, dibentuk kembali, dan diampuni. Jadi, jangan pernah kecilkan seseorang dari hati anda. Apabila kita sudah melakukan semuanya itu. ingatlah senantiasa. Jika suatu ketika kita memerlukan pertolongan, akan senantiasa ada tangan terulur. Dan dengan bertambahnya usia kita, akan semakin mensyukuri telah diberi dua tangan, satu untuk menolong diri kita sendiri dan satu lagi untuk menolong orang lain.

Kecantikan wanita bukan terletak pada pakaian yang dikenakan, bukan pada bentuk tubuh, atau cara dia menyisir rambutnya. Kecantikan wanita terdapat pada mata. cara dia memandang dunia. Karena di matanya terletak gerbang menuju ke setiap hati manusia, di mana cinta dapat berkembang.                             
Kerendahan hati menuntun pada kekuatan bukan
kelemahan.Mengakui kesalahan dan melakukan
perubahan atas kesalahan adalah bentuk
tertinggi dari penghormatan pada
diri sendiri.
(John Mccloy)

0 komentar:

Post a Comment

Blog Rankings

Arts Blogs - Blog Rankings